Jako społeczeństwo coraz częściej zaczęliśmy zwracać uwagę na to, co jemy, skąd pochodzą kupowane przez nas produkty oraz jak wyglądały warunki ich hodowli. Produkty ekologiczne to coraz bardziej pożądana grupa dla konsumentów. Dlatego wychodząc naprzeciw ich oczekiwaniom, stworzone zostały Targi żywności i produktów ekologicznych, gdzie możemy poznać producentów ich produkty oraz nowinki. Dla przedsiębiorców to doskonała możliwość na znalezienia nowych, potencjalnych klientów.
Tegoroczna, trzecia już edycja Międzynarodowych Targów żywności i produktów ekologicznych odbywać się będzie w dniach od 30 września do 2 października 2021 roku. To jedyne wydarzenie w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej dedykowane wyłącznie branży ekologicznej. Wydarzenie ma charakter typowo biznesowy i służy do nawiązania dialogi między kupcami a producentami. To czas wypełniony konferencjami, seminariami i warsztatami o kondycji branży i perspektywach jej rozwoju. Wśród wystawców znajdą się przedstawiciele sektorów: żywności i napojów, rolnictwa ekologicznego, kosmetyków i środków czystości, maszyn produkcyjnych, opakowań i naczyń do serwowania, sprzętów gospodarstwa domowego czy produktów dla zwierząt domowych.